Tages i Söndraby, Oppmannavägen 480, 291 57 Arkelstorp, 070-537 13 89, [email protected]

Syngonium "Mottled"

  • 139 kr

Syngonium 'Mottled' är en vacker och lättskött krukväxt som kommer att förtrolla ditt hem med sin pilformade bladprakt. Ursprungligen från de tropiska regnskoga

Dela


Syngonium 'Mottled' är en vacker och lättskött krukväxt som kommer att förtrolla ditt hem med sin pilformade bladprakt. Ursprungligen från de tropiska regnskogarna i Västindien, Central- och Sydamerika samt Mexiko, bjuder denna gröna skönhet på en levande kontrast av mörkt till ljust gräddgröna blad.

För att din Syngonium 'Mottled' ska trivas är det viktigt med rätt jordblandning. Vi rekommenderar en torvbaserad kompost berikad med kvalitativ krukväxtjord för optimal tillväxt. Se till att vattna regelbundet, men låt den översta centimetern av jorden torka ut mellan vattningarna för att undvika rotröta. Med ett temperaturområde på 15-29 grader Celsius kommer din vinstock att frodas.

Växten är en klättrare i hjärtat och gillar att slingra sig upp längs en mossstolpe i en väl dränerande krukväxtblandning. För extra dränering, använd ler- eller terrakottakrukor med hål i botten.

Din Syngonium 'Mottled' kommer att må som bäst i jord rik på organiskt material och med ett pH-värde på 5,5-6,5. Och om du vill blanda din egen perfekta krukväxtjord, kombinera lika delar torvbaserad kompost och kommersiell jord.

Trots en viss torktålighet uppskattar denna underbara vinstock regelbunden vattning för att bibehålla sin skönhet och vitalitet. Levereras i en snygg 12 cm kruka.