Tages i Söndraby, Oppmannavägen 480, 291 57 Arkelstorp, 070-537 13 89, [email protected]

Philodendron "Gloriosum"

  • 149 kr

För att maximera hälsan och storleken på gloriosums bladverk bör du erbjuda den gott om ljust, indirekt ljus. Ett fönster som vetter mot väst eller öster med mo

Produkten har varit populär och lagret är tomt. :(

Dela

För att maximera hälsan och storleken på gloriosums bladverk bör du erbjuda den gott om ljust, indirekt ljus. Ett fönster som vetter mot väst eller öster med morgonsol och filtrerat eftermiddagsljus brukar fungera bra. För mycket direkt sol kan bränna bladen och resultera i hängande tillväxt, men svaga förhållanden innebär att denna långsamt växande växt inte kommer att utvecklas bra och kan bli alltför långbent.

Använd aroidblandning, en del vanlig krukväxtblandning, en del orkidébark och en del  perlit fungerar bra, se till att den är lös och genomsläpplig för att förhindra rotröta. Med sitt bredande, krypande växtsätt uppskattas en kruka som är bredare än djup av Philodendron gloriosum - en lång, smal och rektangulär form fungerar bra. Det måste också vara en med bra dräneringshål - du vill undvika blöta fötter. Men med sitt långsamt växande växtsätt behöver du förmodligen inte plantera om växten mer än vartannat eller vart tredje år. Philodendron Gloriosum älskar värme och fukt och kommer att skadas i kyla.

12 cm kruka