Tages i Söndraby, Oppmannavägen 480, 291 57 Arkelstorp, 070-537 13 89, [email protected]

Primula Veris, gullviva

  • 79 kr

Primula Veris - Gullviva, Naturens VårlökUpplev vårens första andetag med den bedårande Gullvivan, en blomma som bär på sagan om nordisk flora. Låt denna charmi

Dela

Primula Veris - Gullviva, Naturens Vårlök

Upplev vårens första andetag med den bedårande Gullvivan, en blomma som bär på sagan om nordisk flora. Låt denna charmiga växt pryda din trädgård och införa en känsla av lantlig idyll i ditt utomhusutrymme.

Gullvivan, kärleksfullt kallad Naturens dotter, är en symbol för det skandinaviska landskapets renhet. Med sin hemvist i Sveriges lummiga ängar och mullrika skogsmarker, finner den sig till rätta på platser där solens strålar mjukt kysser marken och livet spirar fram ur den kalkrika jorden.

Med sina oregelbundet tandade blad som formar en frodig rosett vid foten, reser sig Gullvivans gula blommor mot himlen på en två- till tredje decimeter hög stjälkel. Dess toppställda blomflockar är inte bara en syn för ögonen utan sprider också en sälregen doft som lockar till sig vårflirtande fjärilar.

Fascinerande nog har Gullvivan två olika typer av blommor som lever i harmoni på samma planta. En subtil dans mellan kort- och långstiftade blommor garanterar naturens balans genom att förhindra självpollinering och främja biologisk mångfald.

I maj till juni kliver Gullvivan in i rampljuset och firar vårens ankomst med sin praktfulla blomning. Denna fina skatt är fridlyst i hela Sverige, vilket vittnar om dess unika status och viktiga roll i vår ekologi.