Tages i Söndraby, Oppmannavägen 480, 291 57 Arkelstorp, 070-537 13 89, [email protected]

Colocasia escukenta

  • 69 kr

Colocasia esculenta, eller taro som den också kallas, är en tropisk växt som odlas för sina ätbara knölar och sekundärt som bladgrönsak. Den kan också odlas för

Dela

Colocasia esculenta, eller taro som den också kallas, är en tropisk växt som odlas för sina ätbara knölar och sekundärt som bladgrönsak. Den kan också odlas för dess enorma, spektakulära lövverk som ger en tropisk touch till din vinterträdgård eller trädgård. Tack vare sin storlek och det ömhet som den behöver är Colocasia esculenta bäst att plantera och odla i en stor kruka. För bästa resultat håll den väl vattnad och dimma lövverket regelbundet för att öka fuktighetsnivåerna. Se till att den inte står i direkt solljus och vattna regelbundet samt applicera ett balanserat flytande gödningsmedel varje månad när den är i tillväxt. Även om den är vintergrön kommer lövverket att dö ner när hösten kommer. 

Skörda knölarna på hösten, när lövverket börjar dö ner. Lyft rötterna, som kan kokas eller stekas som potatis. Bladen kan skördas året runt men rensa inte växten på lövverk.

Alla delar av växten är giftiga om de äts okokt, och kan orsaka hudirritation.