Tages i Söndraby, Oppmannavägen 480, 291 57 Arkelstorp, 070-537 13 89, [email protected]

Paulownia tomentosa

  • 199 kr

Kejsarträd (Paulownia tomentosa) - En majestätisk skönhet i trädgårdenDrömmer du om ett träd som inte bara är snabbväxande utan också förvandlar din trädgård ti

Dela

Kejsarträd (Paulownia tomentosa) - En majestätisk skönhet i trädgården

Drömmer du om ett träd som inte bara är snabbväxande utan också förvandlar din trädgård till en kunglig oas? Låt oss presentera Kejsarträdet, en exotisk pärla som med sina storslagna, hjärtformade löv och bedårande violettblå blommor kommer att ge din utomhusmiljö en touch av både dansk och fransk lantlig charm.

Ursprungligen från Kinas frodiga landskap, når Kejsarträdet imponerande höjder på upp till 25 meter i sitt naturliga habitat. I Sverige blir det ett mer hanterbart men lika praktfullt inslag med en färdig höjd på cirka 5-6 meter. Tack vare sin robusta natur och förmågan att tåla föroreningar, är detta träd perfekt för urbana miljöer där det bidrar med både skönhet och grönska.

Som en fenix reser sig Kejsarträdet från sina rötter varje vår, även efter de kallaste vintrarna. Detta gör den till ett utmärkt val för svenska trädgårdar i zon 1-2, och eventuellt zon 3 om läget är skyddat. Dessutom behöver du inte oroa dig om trädet skulle frysa ner; dess livskraftiga rötter garanterar nya, kraftfulla stammar som spirar fram med spektakulära blad varje säsong.

Denna botaniska skatt kräver full sol för att nå sin fulla potential, så placera den gärna där den kan bada i dagsljuset. Med minimalt underhåll kommer Kejsarträdet att belöna dig med en vårsymfoni av doftande blommor som är lika förtrollande att se på som de är att dofta på.

Tages i Söndraby är stolta över att erbjuda denna magnifika växt till alla som vill addera något unikt och levande till sitt hem. Välkommen in i vår butik eller besök oss online för att göra denna kejserliga skönhet till en del av din personliga oas. 

V2-kruka